手机访问
首页 > 高考真题 > 英语 > 正文

2019年浙江卷英语高考试卷真题及答案(附Word版下载)

刘老师

高考100网提醒:可直接在本文底部,点击【高考附件下载】,即可下载高考Word版真题试卷

201 8 年普通高等学校招生全国统一考试 (浙江卷)
英 语

选择题部分

第二部分阅读理解(共两节,满分35分)

第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分) 阅读下列短文,从每题所给的A 、 B 、 C 和 D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

A

In 1812, the year Charles Dickens was born, there were 66 novels published in Britain. People had been writing novels for a century —most experts date the first novel to Robinson Crusoe in 1719— but nobody wanted to do it professionally. The steam-powered printing press was still in its early stages ; the literacy (识字) rate in England was under 50%. Many works of fiction appeared without the names of the authors, often with something like “By a lady.”N ovels, for the most part, were looked upon as silly, immoral, or just plain bad.

In 1870, when Dickens died, the world mourned him as its first professional writer and publisher, famous and beloved, who had led an explosion in both the publication of novels and their readership and whose characters — from Oliver Twist to Tiny Tim— were held up as moral touchstones. Today Dickens’ greatness is unchallenged. Remov ing him from the pantheon (名人堂) of English literature would make about as much sense as the Louvre selling off the Mona Lisa .

How did Dickens get to the top? For all the feelings readers attach to stories, literature is a numbers game, and the test of time is ex tremely difficult to pass. Some 60,000 novels were published during the Victorian age , from 1837 to1901; today a casual reader might be able to name a h alf - doze n of them. It’s partly true that Dickens’ style of writing attracted audiences

from all walks of life . It’ s partly that his writings rode a wave of social, political and scientific progress. But it’s also that he rewrote the culture of literature and put himself at the center. No one will ever know what mix of talent, ambition, energy and luck made Dickens such a singular writer. But as the 200th anniversary of his birth approaches , it is po ssible — and important for our own culture— to understand how he made himself a lasting one.

21. Which of the following best describes British novels in the 18 th century?

A. They were difficult to understand.

B. They were popular among the rich.

C. They were seen as nearly worthless.

D. They were written mostly by women.

22. Dickens is compared with the Mona Lisa in the text to stress________.

A. his reputation in France

B. his interest in modern art

C. his success in publication

D. his importance in literature

23. What is the author ’ s purpose in writing the text?

A. To remember a great writer.

B. To introduce an English novel.

C. To encourage studies on culture.

D. To promote values of the Victorian age.

B

Steven Stein likes to follow garbage trucks. His strange habit makes sense when you consider that he ’ s an environmental scientist who studies how to reduce litter, including things that fall off garbage trucks as they drive down the road. What is even more interesting is that style="mso-spacerun:'yes';font-family:Calibri;line-height:150%;" > Stein 's job s is defending an industry behind the plastic shopping bags.

Americans use more than 100 b illion thin film plastic bags every year. So many end up in tree branches or along highways that a growing number of cities do not allow them at checkout s(收银台) . The bags are prohibited in some 90 cities in California, including Los Angeles . Eyeing these headwinds , plastic-bag makers are hiring scientists like Stein to make the case that their products are not as bad for the planet as most people assume.

Among the bag makers' argument: many cities with bans still allow shoppers to purchase paper bags, which are easily recycled but require more energy to produce and transport. And while plastic bags may be ugly to look at, they represent a small percentage of all garbage on the ground today. z.x.xk

The industry has also taken aim at the product that has appeared a s its replacement : reusable shopping bags. The st ronger a reusable bag is, the longer its life and the more plastic-bag use it cancels out. However, l onger-lasting reusable bags often require more energy to make. One study found that a cotton bag must be used at least 131 times to be better for the planet than plastic.

Environmentalists don't dispute(质疑) these points. They hope paper bags will be banned someday too and want shoppers to use the same reusable bags for years.


24. What has Steven Stein been hired to do?

A. Help increase grocery sales.

B. Recycle the waste material .

C. Stop things falling off trucks.

D. Argue for the use of plastic bags.

25. What does the word “headwinds”in paragraph 2 refer to?

A. Bans on plastic bags.

B. Effects of city development.

C. Headaches caused by garbage.

D. Plastic bags hung in trees.

26. What is a disadvantage of reusable bags according to plastic-bag makers?

A. They are quite expensive.

B. Replacing them can be difficult.

C. They are less strong than plastic bags.

D. Producing them requires more energy.

27. What is the best title for the text?

A. Plastic, Paper or Neither

B. Industry, Pollution and Environment

C. Recycle or Throw Away

D. Garbage Collection and Waste Control

C

As cultural symbols go, the American car is quite young. The Model T Ford was built at the Piquette Plant in Michigan a century ago, with the first rolling off the assembly line(装配线) on September 27, 1908. Only eleven cars were produced the next month. But eventually Henry Ford would build fifteen million of them.

Modern America was born >—going forward at high speed to find new worlds. The road novel, the road movie, these are the most typical American ideas, born of abundant petrol, cheap cars and a never-ending interstate highway system, the largest public works project in history.

In 1928 Herbert Hoover imagined an America with “ a chicken in every pot and a car in every garage. ” Since then, this society has moved onward, never looking back, as the car transformed America from a farm-based society into an industrial power.zxx.k

The cars that drove the American Dream have helped to create a global ecological disaster. In America the demand for oil has grown by 22 percent since 1990.

The problems of excessive(过度的)energy consumption, climate change and population growth have been described in a book by the American writer Thomas L. Friedman. He fears the worst, but hopes for the best.

Friedman points out that the green economy(经济)is a chance to keep American strength. “ The ability to design, build and export green technologies for producing clean water, clean air and healthy and abundant food is going to be the currency of power in the new century. ”

28. Why is hamburger mentioned in paragraph 2?

A. To explain Americans ’ love for travelling by car.

B. To show the influence of cars on American culture.

C. To stress the popularity of fast food with Americans.

D. To praise the effectiveness of America ’ s road system.

29. What has the use of cars in America led to?

A. Decline of economy. B. Environmental problems.

C. A shortage of oil supply. D. A farm-based society.

30. What is Friedman ’ s attitude towards America ’ s future?

A. Ambiguous. B. Doubtful. C. Hopeful. D. Tolerant.

第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Moving into a new home in a n ew neighborhood is an exci ting experience. Of course, you want to make sure that you become an acceptable and valuable part of your neighborhood . the easiest way to accomplish this is to make sure you conduct yourself as a good neighbor should. ___ 31 _____

Perhaps >房产) neat, clean, and in good repair. _____ 32 _ __ By choosing to keep the outside of the home in great shape, you will help to improve the look and feel of the area.

Second, take the overall appearance of the neighborhood seriously,. When going for a walk. T ake a small garbage bag. ___ _33_ ____ This small act will let your neighbors know that you care about the area.

______ 34_ ___ If a neighbor is going to be out of town, offer to collect mail and newspapers. If a neighbor suffers an illness, offer to do the grocery shopping . Let them know you are there to help in any way this acceptable, while still respecting the privacy of your neighbor.

_____ 35_ _ _ By following the basic rules of respecting others, taking care of what belongs to you, and taking pride in the appearance of the neighborhood in general, you will quickly become a good neighbor that everyone appreciate.

A. In general, keep an eye on their property while they are gone.

B.A good neigh bo r is also one who likes to help out in small ways.

C. Being a good neigh b or is more or less about c onsiderate behavior.

D. Sometimes neigh b ors may go to the supermarket together to do sh o pping.

E. Should you come across waste paper thrown out of a passing car, pick it up.

F. People tend to lake pride in keeping everything in their street fresh a n d inviting.

G. Here a r e a few tips to help you win over everyo n e in the n e igh b or ho od quickly

第三部分 语言运用(共两节,满分45分)

第一节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题纸上将该项涂黑。

We have all heard how time is m o re valuable than m oney, but is it 36 to hav e too much ?

I 37 back in high school I spent most of my day at scho o l since I also 38 a tea m sport. By the time I got home, I only had a few hours to do my homework, and I had to do it ___ 39_ ___

When I got into college, things ____40. I suddenly found myself out of class before noon time. Because of all this ___ _41 ___ there was no sense of __ _42 ____ to do my school work immediately. I was perfo r ming this action of waiting un til it later b e c ame 43 .Once t h at happened, I jus t kept 44 my stu d ying further and further back in my d ay. Then I got to the point where I was 45 really late at night to g e t my w o rk alone .

O n e day I 46 a fo r mer cl as smate of mine who was 47 a lot of mo ney r un n ing a sideline (副业).Since his regular job was 48 ,I asked him why he just didn't do his sideline full-time. He said without the job, he would 49 have too much time and would j u st do what I did back in 50 .He said that if he 51 the job, he would lose his 52 to work and su c ceed.

S o , t ry 53 your tine with other work. This is why there is a 54 that if you wa n t som e thing done, ask a 55 person to do it.

36.A.tue B. fair C. s t rang e D. p o ssi bl e

37.A.re mem ber B. ad m it C. unders t a n d D. e x pe c t

38.A . watched B. loved. C. Coached D. played

39.A.al las t B. right away C. of cou r se D. mattered

40.A. h ap p e n d B. repeate d C, c ha n g e d D. m at t e re d

41.A. extra B .d if f i cul t . C. valuable D. li m it e d

42.A.d ut y B. achievement C . urgency D. direction

43.A. bur den B. relief C. risk D. habit

44. A. pushing B. taking C. setting D. calling

45. A. hanging out B. staying up C. jogging round D. showing off

46. A. met B. helped C. treated D. hired

47. A. raising B. wasting C. demanding D. making

48. A. safe B. important C. boring D. rewarding

49.A. luckily B. hardly C. hopefully D. simply

50.A. childhood B. college C. town D. business

51.A. quit B. found C. accepted D. kept

52. A. heart B. chance C. drive D. way

53.A. saving B. filling up C. giving up D. trading

54. A. message B. story C. saying D. fact

55. A. careful B. busy C. reliable D. kind

非选择题部分

第三部分 语言运用(共两节,满分45分)

第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Few people I know seem to have much desire or time to cook. Making Chinese 56 (dish) is seen as especially troublesome. M any westerners 5 7 come to China cook much less than in their own countries once they r ealize how cheap 5 8 can be to eat out. I still remember 5 9 (visit) a friend who’d lived here for five years and I 6 0 (shock) when I learnt she hadn’t cooked once in all that time.

While r egularly eating out seems to 6 1 (be c ome) common for many young people in recent years, it’s not without a cost. The ob v ious one is money; eating out once or twice a week may be 6 2 (affo rd ) but doing this most days adds up. There could be an even 6 3 (high) cost on your health. Resear c hers have found that there is a di r e c t link between the in c rease in food eaten o utside the home and the rise in 6 4 (weigh) proble m s.

If you are n ot g o ing to s u f fer this p ro blem, then I s u ggest that the ne x t time you go to your mum’s home __ 65 __ di nn er, g e t a few co oking tips from her. Cooking fo o d can be fun. You mi g ht al so b egin to n o tice the effe c ts no t o nly on your heal t h but in your po c ket.

第四部分 写作(共两节,满分40分)

第一节 应用文写作(满分15分)

假定你是李华,你校英语协会招聘志愿者,接待来访的国外中学生。请你写信应聘,内容包括:

1. 口语能力:

2. 相关经验;

3. 应聘目的。

注意:

1. 词数80左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

第二节 读后续写(满分25分)

阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

It was summer, and my dad wanted to treat me to a vacation like never before. He decided to take me on a trip to the Wild West.

We took a plane to Al b uque r que, a big city in the state of New M exic o . We reached Al b uque r que in the late afte rn oon. Un cle Paul , my dad’s friend , picked u s up from the airport and drove us up to his farm in Pe c os.

His wife Tina cooke d us a delicious dinner and we got to know his sons Ryan and Kyle. My dad and I spent the night in the guestroom of the farm hous e listening to the frogs and water rolling down the river near b y. Very early in the mo rn ing , Uncle Paul woke us up to have breakfast. "The day starts at dawn on my fa r m," he said. After breakfast, I went to help Aunt Tina feed the chickens. while my dad went with Uncle Paul to take the sheep out to graze(吃草). I was impressed to see my dad and Un c le Paul riding hor s es. They looke d really cool.

In the after n oon, I asked Un c le P aul if I could take a hose ride, and he said yes, as long as my dad went with me. I wasn’t going to take a horse ride by myself anyway. So, my dad and I put on our new cowboy hats, got on our horses, and headed slowly towards the mountains. "Don’t be late for supper," Un c le Paul c ried, "and keep to the t rack so that you don’t get lost !" " OK ! " my dad c ried back. After a while Un c le Paul a n d his fam house were out of sight . It was so peaceful a n d q uiet and the colors of the b r own r ocks , the deep green pine t re e s , and the late afte rno on sun mixed to create a magic scene. It looked like a beautiful woven(编织的)blanket spread out upon the ground just for us.

注意:

1. 所续写短文的词数应为l50左右;

2. 至少使用5个短文中标有下划线的关键词语:

3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

英语试题参考答案

第一部分 听力

1.B 2.C 3.C 4.B 5.A

6.B 7. A 8.B 9.C 1 0. C

11.A 12.B 13.A 14.A 15.C

16.B 17.C 18.B 19.C 20.A

第二部分 阅读理解

21.C 22.D 23.A 24.D 25.A

26.D 27.A 28.B 29.B 30.C

31.G 32.F 33.E 34.B 35.C

第三部分 语言运用

36.D 37.A 38.D 39.B 40.C

41.A 42.C 43.D 44.A 45.B

46.A 47.D 48.C 49.D 50.B

51.A 52.C 53.B 54.C 55.B

56.dishes 57.who/that 58.it 59. v isiting 60.was shocked

61.have become 62.affor d able 63.higher 64.weight 65.for

第四部分 写作

(略)

热门文章
联系我们

版权所有:成都圆梦时刻科技有限公司

工信部网站备案编号:蜀ICP备19003399号-3